Bemutatás

A projekt címe: Kisteleki Ede Városi Könyvtár tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései

A projekt száma: EFOP-4.1.8-16-2017-00010

Kistelek városának egyik célja, hogy a Kisteleki Ede Városi Könyvtár központi hely legyen a kisteleki lakosok számára. Szeretnénk egy olyan környezetet létrehozni ezzel a fejlesztési beruházással, ahová szívesen térnek be az emberek és kellemesen, hasznosan töltik el idejüket.

Hazai kulturális intézmények nagy része foglalkozik az egész életen át tartó tanulást támogató tevékenységekkel, azonban sok esetben a jelenleg rendelkezésre álló infrastruktúra a legtöbb esetben elavult, vagy nem áll rendelkezésre korszerű, tanulási célokra megfelelő helyiség, illetve technikai eszköz.

A projekt fő célja az élethosszig tartó tanulás megvalósítása és biztosítása az ehhez kapcsolódó infrastruktúra biztosításával és fejlesztésével. Különböző programokat is szervez a könyvtár az elkövetkező 5 évre, amivel a lakosság érdeklődését szeretnék felkelteni. További célokhoz tartozik a könyvtári rendszer keretén belül az egész életen át tartó tanulás támogatása érdekében a kompetenciafejlesztést, oktatást és a területi ellátást elősegítő infrastruktúra fejlesztése.

A projekt számszerűsíthető eredményei

  • Tanulási, oktatási célú tér kialakítása, korszerű könyvtárépület létrehozása
  • Könyvtári IKT eszközök fejlesztése (28 db)
  • Könyvtári bútorok fejlesztése