Kistelek város honlapja

Alakuló ülés

2014. október 21-én a Himnusz hangjait követően került sor Kistelek város megválasztott képviselőinek ünnepélyes eskütételére. A hivatalos eljárás szerint előbb Dr. Csejtei Zoltánné, a Helyi Választási Bizottság vezetője ismertette az önkormányzati választás végeredményét, majd a képviselő-testület tagjai tették le képviselői fogadalmukat.

A képviselőket követően Nagy Sándor polgármester eskütételére került sor. Az ötödik ciklusát kezdő városvezető a jogszabályoknak megfelelően ismertette polgármesteri programját.

Szerencsés helyzetben van, mert folyamatosan végezheti azt a munkát, melyben korábban az alapokat rakhatta le, majd a falat, és most remélhetőleg a tetőt is befejezheti – fogalmazott az egyébként építőmérnök végzettségű polgármester. Egy fontos számunkra, mégpedig Kistelek. Ilyenkor a választás után nincs politika, csak kisteleki polgárok vannak, akikért ugyanolyan szívvel és tudással kell dolgozni, és mindenkinek a javát kell szolgálni – emelte ki Nagy Sándor, majd a folyamatban lévő beruházások befejezéséről és a tervezett gazdaságfejlesztési és egyéb programok megvalósításáról szólt.

Ezek során azt szeretné elérni, hogy a lakosokkal közösen olyan fejlesztéseket tudjon a város végrehajtani, melyek segítségével az itt élők az életszínvonala jobb irányba változik, úgy, hogy szinte húzza magával őket a város az infrastrukturális és egyéb fejlesztésekkel, és olyan, magasabb értéket előállító munkahelyekkel, ahol többet tudnak keresni a dolgozni akaró emberek.

Az ünnepélyes eskütételeket követően a testület tagjai megválasztották az alpolgármestereket. A polgármester javaslatára két alpolgármesteri posztot hozott létre a képviselő-testület, egy általános és egy közrendért és közbiztonságért felelős alpolgármesteri posztot.

AJÁNLÓ