Szennyvízberuházás

2015-06-04

Kistelek Város önkormányzata megkötötte a szennyvíz pályázattal kapcsolatosan az első szerződéseket. Így megállapodás született többek között egy közbeszerzési és jogi tanácsadásra, a projektmenedzsmentre, a pályázat kötelező tájékoztatási feladataira, a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, valamint a CBA számítások elvégzésére vonatkozóan is.

Ezek alapján már 2010 júliusában elkezdődik a különböző műszaki tervek közbeszerzési eljárása. Hamarosan feláll a projekt-menedzsment szervezet, és elkészül a szakszerű működéséhez szükséges kézikönyv is, ami majd tartalmazza az ügyrendet is. A részletes megvalósíthatósági tanulmány, illetve a CBA elkészítése a tervezés előkészítéséhez szükséges alapinformációkat tartalmaz, de ezen felül a második körös pályázat benyújtásának elengedhetetlen feltétele. A technológiai változatok kiválasztása ugyanis ezen dokumentum alapján történik.  Az uniós támogatások egyik elengedhetetlen kötelezettsége a nyilvánosság tájékoztatása. Ezt pontosan szabályozza a pályázati útmutató is. A PR cég segítségével az önkormányzat már aktív feladatmegvalósításba kezdett: kisebb felmérést végzett az érintett civil szervezetek véleményének felkutatása végett, illetve a társadalmi elfogadottsággal kapcsolatosan is. Ezek után a tájékoztatási feladatok koordinálására leszerződött szervezet elkészítette a projekt kommunikációs tervét.

A szigorú eljárásrend alapján, a jelenlegi ütemezés szerint a vízjogi elvi engedélyes tervek meglétére 2011. első negyed évében lehet számítani. Ezután még számos feladat vár a projekt-irodára annak érdekében, hogy megkaphassa a Magyar Állam és az Európai Unió társfinanszírozásáról szóló döntést, mely közel 3 620 628 093 millió forintra tervezett összegű támogatást jelentene Kistelek Városának.