Kistelek város honlapja

Elkezdődött a bérlakások kivitelezése

Megkezdődtek a kivitelezési munkák a DAOP-5.1.1-12-2013-0003 "Szociális városrehabilitációs fejlesztések a leghátrányosabb helyzetű kistérségben Kisteleken" című pályázat kapcsán. 2013. november folyamán lezajlott a közbeszerzési eljárás és megkötöttük a kivitelezői szerződést a nyertes pályázóval.

A projekt támogatás teljes összege 242 060 000 Ft,amelyből bruttó 190 000 millió forint az építési beruházások támogatástartalma,a fennmaradő összeg lakossági,ifjúsági programok lebonyolítására és a pályázat,valamint a kivitelezés kötelező egyéb elemeire fordítódnak. A pályázat 100%-os bruttó támogatást élvez,így a városnak nem kell önrészt biztosítani.

Projekt célja a szociálisan hátrányos helyzetű akcióterület fejlesztése,az akcióterület és Kistelek lakossága életminőségének javítása.
Ezt a célt szolgálja a kialakítandó 17 bérlakás, amely a Rózsaliget Kollégium használaton kívüli szárnyában valósul meg. Összesen 17 lakás kerül kialakításra: 9 db 1 szobás, 2 db 1+2*félszobás, 6 db 1+1*félszobás fürdővel-konyhával. Magas tető kerül az épületre, hőszigetelés kerül a homlokzatra és a nyílászárók cseréje is megvalósul.

A munkálatok megkezdődtek, a régi belső falak elbontásra kerültek,a belső szerkezet gipszkarton falazása is folyamatban van. A befejezés tervezett időpontja:2014.december 31.

Hellné Vass Rozália - projektmenedzser

 


 

 

AJÁNLÓ