Kistelek város honlapja

Bemutatjuk a szociális városrehabilitációs pályázatot

DAOP-5.1.1-12-2013-0003 - „Szociális városrehabilitációs fejlesztések a leghátrányosabb helyzetű kistérségben Kisteleken”

Projekt célja a szociálisan hátrányos helyzetű akcióterület fejlesztése, az akcióterület és Kistelek lakossága életminőségének javítása.

Alapinformációk:
  • Támogatás összege: 242 063 000 Ft
  • A projekt elszámolható költsége: 242 063 000 Ft
  • Finanszírozás: 100%
  • Projekt kezdete: 2013.07.15.
  • Várható befejezés: 2014.12.31.
  • Főkedvezményezett: Kistelek Városi Önkormányzat
  • Konzorciumi partner: Kisteleki Városfejlesztési Kft
  • Közreműködő szervezet: Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Np Kft

A projektben több elem kerül megvalósításra. A felmérések alapján nagy igény jelentkezett bérlakásokra,így egyik projektelem szociális bérlakások kialakítása a Kollégiumépület használaton kívüli szárnyából- Ifjúság tér 4.alatt.Az átalakítás utáni hasznos terület: 1071,66 m2- ebből a bérlakások területe:770,22m2 Összesen 17 lakás kerül kialakításra: 9db 1 szobás, 2 db 1+2*félszobás, 6 db 1+1*félszobás fürdővel-konyhával. Magastető kerül az épületre, hőszigetelés kerül a homlokzatra és nyílászárók cseréje is megvalósul.

A szociális bérlakások előtti tér is rehabilitálva lesz. Kialakítunk16 normál és 2 mozgáskorlátozott parkolót Az épület előtt közpark jön létre, cserjékkel,évelő növényekkel,utcabútorokkal, automata öntözőrendszerrel

A volt strandfürdő területén-Rákóczi u 42.-valósul meg a Civil Szabadidős Ház kialakítása. A házban öltözők,vizesblokkok,közösségi tér,teakonyha,terasz,kemence kerül kialakításra.

A mellette lévő tér is rehabilitációra kerül.Cserjék, fák,évelőnövények lesznek telepítve,zöldfelület kerül kialakításra, automata öntözőrendszerrel .Utcabútorok, 10 darab játszótéri elem,6 db kültéri fitness elem kerül elhelyezésre.

A projekt részét képezik az ún. SOFT elemek is, melyek az akcióterület és Kistelek lakosságának életminőségét javító,szociális programelemek
Helyi identitástudat erősítése célból szocio- kulturális portál kerül kialakítása-szociális és segítő információkat nyújtva a lakosságnak,a munkaerőpiacon történő eligazodást segítő és egyéb hasznos információkkal.

Családi napokat szervezünk 3 alkalommal,lesz Erzsébet-nap,Tölgyfa-nap,Egészség-és Sportnap

Környezettudatosságot fejlesztő akciók keretében a szelektív hulladékgyűjtés hasznait ismerhetik meg a lakosok, környezetvédelmi kerekasztal beszélgetések során környezet-és pénztárcakímélő megoldásokról beszélgetünk. Egy Ökofesztivál és kiállítás és rajzverseny is az akció része.

Bűnmegelőzést elősegítő akciók keretében veszélytérképet hozunk létre,közbiztonsági lakossági fórumot szervezünk,közbiztonsági hírekkel találkozhatnak a médiában. Valamint élménypedagógia módszerekkel- a Rendőrség és Katasztrófavédelem bevonásával egy bemutatónap megrendezésére is sor kerül.

Reméljük rendezvényeinken Önöket is üdvözölhetjük.

Hellné Vass Rozália - projektmenedzser

 

 

 


 

AJÁNLÓ