Kistelek város honlapja

Kerekasztal beszélgetés, ökokiállítás és vásár

Környezetvédelmi kerekasztal beszélgetés,valamint ökokiállítás és vásár várja augusztus 20-án az érdeklődőket a DAOP 5.1.1-.12-2013-0003 Szociális városrehabilitációs fejlesztések a leghátrányosabb helyzetű kistérségben Kisteleken projekt keretén belül.

13:00-tól a délután folyamán kiállítások láthatóak. Megtekinthető:mini működő napelemes rendszer, brikettek, öko-és biotermékek,fogyasztásmérő, automata standby kikapcsoló, vízfogyasztás csökkenető rendszerek levendulatermékek és számos hasznos ötlet egy ökotudatos háztartás kialakítására
15:00-17:00 óráig a gyerekeket kézműves játszóház várja az újrahasznosítás jegyében (kerti díszek:katica, méhecske és pillangóitató készítése, keresztrejtvény, színezők)
17:00-tól Környezetvédelmi kerekasztal beszélgetés: komposztálás, hulladék újrahasznosítás témakörében
A komposzt értékes kincs, felhasználható a virágágyások,pázsitok, a szobanövények virágföldje számára egyaránt. Javítja a talaj szerkezetét, növeli légáteresztő és vízfelszívó képességét, megakadályozza a talajeróziót, és csökkenti a mesterséges talajjavító szerek alkalmazását. Továbbá, a komposztálás által csökken a lerakott hulladék mennyisége, így csökkenthető a hulladékgyűjtés és - kezelés által okozott környezetkárosítás mértéke is. Tehát a komposztálással nem csak közvetlen környezetünknek, de Bolygónknak is hasznára lehetünk. Az újrahasznosítás célja a Föld erőforrásainak kímélése, fontos cél a természetbe kerülő hulladékcsökkentése.

Várjuk szeretettel:
Hellné Vass Rozália projektmenedzser

 

 

AJÁNLÓ