Kistelek város honlapja

Lezárult a Szociális célú városrehabilitációs fejlesztések a leghátrányosabb helyzetű kistérségben Kisteleken című projekt

Sajtóközlemény - (DAOP 5.1.1-12-2013-0003)

A 2015. május 31-ei gyereknapi rendezvénnyel lezárult a Kistelek Város Önkormányzata és a Kisteleki Városfejlesztési Kft konzorciuma által 264 063 000 Ft európai uniós támogatásból megvalósuló projekt.

Projekt célja a szociálisan hátrányos helyzetű akcióterület fejlesztése, az akcióterület és Kistelek lakossága életminőségének javítása.

A projektben kialakításra került 17 darab konyhával felszerelt szociális bérlakás,melyek 17 kisteleki családnak nyújtanak otthont az elkövetkezőkben. A bérlakások előtt- az Ifjúság téren- 18 parkoló került kialakításra, amelyből 2 mozgáskorlátozott. A parkolók mellett egy tér is kialakításra került.

A Rákóczi utcában egy Civil Szabadidős Ház jött létre a projekt eredményeként-ezt a városban tevékenykedő civil szervezetek használják majd,az óvodák,iskola tanulói mellett. A ház körüli tér rehabilitációra került,így egy szép park veszi körbe az épületet, 10 új játékból álló játszótérrel és 6 elemes kültéri fitneszparkkal. Kemence is készült a pályázat során a civilház mellé.

A projekt tartalmazott még programelemeket is-így a megvalósítás időszakában környezetvédelmi, bűnmegelőzési programok zajlottak és családi napokat szerveztünk, melyekre sokan ellátogattak.

További információ kérhető:

Hellné Vass Rozália projektmenedzser

Elérhetőség: 0630/685-4551, vasroz@gmail.com

AJÁNLÓ