Kistelek város honlapja

Május 1. focikupa Kisteleken (versenykiírás)

Az elmúlt években hihetetlen népszerűségnek örvend a kispályás teremlabdarúgás Kisteleken és térségében. A hagyományos Téli Teremlabdarúgó bajnokság mellett számos egy-két napos kupasorozat is megrendezésre kerül, melyek közt újnak számít az idén meghírdetett Május 1. Kupa, melynek versenykiírását itt olvashatják az érdeklődők.

2007. évi Május 1. Kupa versenykiírása

1. Helye: Kistelek Város Sportcsarnoka, Tervezett kezdése: 2007. május 1. (kedd), 8 óra

2. A torna rendezője: Kistelek Város Önkormányzata.

3. Résztvevők, nevezés: a csapatok tagjai lehetnek igazolt és amatőr játékosok is. Csapatonként 12 fő nevezhető. Az ettől kevesebb létszámmal leadott nevezési lapot utólag kiegészíteni nem lehet! 12 fő feletti nevezés esetén a nevezési díj személyenként 500,- (ötszáz) forinttal emelkedik. Egy játékos csak egy csapatba nevezhető és a torna végéig abban kell játszania!

A nevezési díj csapatonként, 12 játékosig 5 000,- Ft, amely minden további benevezett játékos után 500,- forinttal emelkedik. A versenykiírás és a nevezési lap átvehető a Kistérségi Irodában (Piaccsarnok első emelete, Kácsor Péter, 70/319-2977) a sportcsarnokban Horváth Zoltánnál (70/335-6515) és a büfénél (Béres István, 30/490-7309). A nevezések végső leadási határideje (nevezési díjjal együtt) 2007. április 27. (péntek)! A torna rendezői a nevezéseket érkezési sorrendben fogadják el és a nevező csapatok számát korlátozhatják!

A torna napján, reggel 8 órakor a lebonyolítással kapcsolatos megbeszélésre és sorsolásra kerül sor.

4. Helyezések, végeredmény eldöntése: A győztes mérkőzésért 3, a döntetlenért 1, a vereségért 0 pont jár. A végső sorrend kialakításánál:

  • a több pont
  • a jobb gólkülönbség
  • a több rúgott gól
  • az egymás elleni eredmény számít a fenti sorrendben.

Amennyiben helyosztókra kerül sor, döntetlen esetén hosszabbítás nélkül 3-3 büntető rúgás következik.
A részt vevő csapatok számának függvényében később kerül meghatározásra a torna lebonyolítása, figyelembe véve a sportcsarnok rendelkezésre állását.

5. Díjazás: A torna első három helyezettje kupa és oklevél díjazásban részesül. Különdíjat kap a gólkirály, valamint a legjobb kapus és a legjobb játékos a versenybizottság tagjai, a játékvezetők, illetve a többi csapat szavazata alapján.
A verseny finanszírozása a nevezési díjakból és önkormányzati támogatásból történik.

6. Óvás, fegyelmi ügyek: Óvni a mérkőzést követő 10 percen belül írásban lehet 3.000,- Ft óvási díj befizetése mellett. A versenybizottság döntése ellen fellebbezésnek helye nincs (jogtalan óvás esetén az óvási díj nem jár vissza).

Kiállítások: A mérkőzés során szabálytalankodó, durván, sportszerűtlenül viselkedő játékos 2 perces, 5 perces, illetve végleges kiállítással sújtható az eset súlyosságától függően. Végleges kiállítás esetén másik játékos nem folytathatja a játékot a kiállított helyett, aki a mérkőzés ideje alatt köteles az öltözőbe távozni. A kiállított játékos a torna további mérkőzésein nem szerepelhet és a kispadra sem ülhet le!

A kispadon ülő cserejátékosokra ugyanez vonatkozik. Botrányos, kirívóan sportszerűtlen viselkedés esetén az elkövető a további szerepléstől is eltiltható. Ez a csapatra is vonatkoztatható.

Jogosulatlan játék: Jogosulatlannak tekinthető a csapat nevezési lapján nem szereplő játékos(ok) szerepeltetése. Az ebből származó, mérkőzés utáni jogosnak minősülő óvás esetén a 3 pont 10:0-s gólkülönbséggel a vétlen csapatot illeti meg.
A mérkőzés előtt az ellenfél csapatának kérésére minden játékos köteles a személyazonosságát megfelelő módon (sz.ig., útlevél) igazolni a játékvezető jelenlétében. A vitás esetek elkerülése érdekében javasolt az igazolvánnyal való megjelenés! Igazoltatni a mérkőzés befejezése után 5 percig lehetséges. Amennyiben a mérkőzést követő 5 percben az igazoltatni kívánt játékos nem áll rendelkezésre, megalapozott óvási indoknak tekinthető. Ha egy mérkőzésen egy csapatban olyan játékos szerepel, aki sem a mérkőzés előtt, sem utána nem vesz részt a kért igazoltatásokon, megalapozott óvási oknak tekinthető.

Az igazolatlanul távolmaradó csapat ellenfele 3 pontot kap 10:0-s gólkülönbséggel. Második ki nem állás esetén a vétkes csapat kizárásra kerül, korábbi eredményeit törli a versenybizottság.

7. Egyéb rendelkezések: A mérkőzést késés miatt legfeljebb 5 perc várakozás után el kell kezdeni. A mérkőzést 4 fő részvételével meg kell kezdeni és le kell játszani.
A mérkőzések 2x15 perc játékidővel, 5+1 fővel, folyamatos cserével (a középvonalnál, a zsűriasztal előtt) kerülnek lebonyolításra. Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken, le kell fújni a mérkőzést és a 3 pontot 10:0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat javára kell jóváírni. Minden csapat köteles egységes felszerelésről gondoskodni, amelynek színösszetételét a nevezési lapon fel kell tüntetni. Mezazonosság esetén a pályaválasztó – azaz a sorsolásnál elöl lévő csapat – gondoskodik másik színű felszerelésről. Öltözőhasználat: a torna ideje alatt két öltöző áll a játékosok rendelkezésére. Az öltözőben hagyott értékekért a versenybizottság felelősséget nem vállal.

A versenybizottság tagjai: Dr. Bitó Tibor, Dr. Szurgent József, Mészáros Gábor.

9. A játékkal kapcsolatos fontosabb tudnivalók: Mindenben a kispályás labdarúgás szabályai érvényesek, kiemelve:

  • a lábbal hazaadott labdát és a bedobást a kapus nem foghatja meg, csak továbbíthatja és ebből gólt is elérhet,
  • a játékteret elhagyó labdát a kapus kézből nem rúghatja ki és nem guríthatja ki, valamint a labdának a hatost el kell hagynia,
  • kapusról szöglet van,
  • az oldalvonalon kívülre rúgott labdát az ellenfél bedobással hozhatja játékba,
  • a mennyezetet érintő labda esetén a játékvezető dönt a folytatásról,
  • játékosra nem irányulhat becsúszás,
  • a játékidő 2x15 perc,
  • csere a középvonalnál történik (a zsűriasztal előtt).
  • A kupa során minden résztvevőtől elvárjuk a kulturált, sportszerű viselkedést. A sportcsarnok állagának megóvásáért minden játékos személy szerint anyagilag felel. Amennyiben az okozott kár felelőse nem ismert, úgy a csapat köteles a kárt megtéríteni.
  • Minden, a versenykiírásban felsorolt és fel nem sorolt esetből származó vitás kérdésben a versenybizottság állásfoglalása dönt.

A versenybizottság és a rendezőség a változtatás jogát fenntartja!

Kistelek, 2007. április 19. - A Versenybizottság

AJÁNLÓ