Kistelek város honlapja

Felújításra kerül a Művészetek Háza Kisteleken

Kistelek Városi Önkormányzat „Kistelek Városképét meghatározó épületének – Művészetek Háza – rekonstrukciója” című projektje 47.896.455 Ft támogatásban részesült a Vidékfejlesztési Program keretén belül. A pályázat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott.
A VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú pályázati felhívás keretében a Kistelek, Petőfi u. 8. szám (hrsz.:2442/A) alatt lévő Művészeti Iskola épülete kerül felújításra.

Az évek óta egyre sikeresebben működő intézmény munkájának köszönhetően megnövekedett a szolgáltatásokat igénybevevők és a látogatók köre. Mára nem csupán a település és a járás, hanem a tágabb környezetünknek is szolgálatában áll. Az egyre bővülő kapcsolatok és szolgáltatások már megyei és országos szinten is elismerést váltottak ki.

A támogatásnak köszönhetően a Művészeti Iskolának helyt adó épület tetőfedése lecserélésre kerül, a lábazati és homlokzati falazat hőszigetelése megoldottá válik, a meglévő elkorhadt nyílászárók korszerű fa szerkezetűre válthatók, a fűtésrendszer pedig korszerű, energiatakarékos termálvízfűtésre vált.

A korszerűsítési munkák várhatóan 2018. január hónapban kezdődnek el és augusztus végén fejeződnek be.

A projekt célja, hogy a Kistelek Város központjához tartozó épület külső felújításával megfeleljen a mai kor követelményeinek, ennek segítségével a településkép vonzóbbá tétele, a megújuló energia hasznosításával pedig a fenntartási költségek csökkentése. A Művészetek Házának korszerűsítése, energiatakarékossá tétele hozzájárul a közösségi élet feltételeinek, az intézmény által biztosított szolgáltatások körülményeinek javításához és az intézménybe érkezők igényeinek szélesebb körű kiszolgálásához.

A projekt megvalósítási ideje: 2017. október 1. – 2018. szeptember 30.

Domonics János s.k. - projektmenedzser

AJÁNLÓ