Kistelek város honlapja

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Integrált térségi gyerekprogram indult a Kisteleki Járásban

A Kistelek Környéki Települések Többcélú Társulása 2017. november 01. napjával indította el 5 éves gyermekszegénység elleni programját, melyet 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósít meg. 

Az EFOP-1.4.2-16-2016 pályázati felhívásra beadott, majd támogatásban részesített programcsomag (EFOP-1.4.2-16-2016-00010) célja a szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem - a szegénységben élők későbbi életlehetőségeinek megalapozása, segítése a szegénységi kockázatok csökkentésével, a hiányosságok kompenzálásával, az esélyegyenlőség alapelveinek szem előtt tartásával. A helyi szükségleteket és adottságokat figyelembe véve kialakított program elsősorban a gyermekeket érintő különböző ágazatok szolgáltatásainak minőségi és mennyiségei fejlesztését, összehangolását tartalmazza.

A projekt munkatársai az elkövetkező 5 évben a Kisteleki járás minden településen, Kisteleken, Bakson, Balástyán, Csengelén, Ópusztaszeren és Pusztaszeren számos olyan szabadidős és fejlesztő programot, tábort, kirándulást valósítanak meg, amelyek segítik a gyermekek képességeinek mind teljesebb kibontakoztatását, valamint előmozdítják a szegénység és a kirekesztődés minél teljesebb kiszorítását.

További információ kérhető:
Horváth Petra, projektmenedzser
telefonszám: 06/20/393-4744
e-mail cím: horvathp@kistelek.hu

AJÁNLÓ