Kistelek város honlapja

Kistelek Város Településrendezési eszközeinek részleges módosítása

Tisztelt Lakosok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó szervezetek, Vallási Közösségek!
Tisztelt Véleményező Partnerek!

Kistelek Város Településrendezési eszközeinek részleges módosítása néhány helyszínre vonatkozóan folyamatban van a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendeletben rögzített általános eljárás szerint. A tervezéshez kapcsolódóan a Környezeti vizsgálat lefolytatására is sor kerül az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I. 11.) Korm. rendelet alapján.

A módosítási terv véleményezése a Lechner Tudásközpont E-TÉR https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal online felületén lezajlott, a beregisztrált partnerek írásos véleményüket feltölthették a felületre az ott megjelölt határidőn belül.

Helyben is biztosítja önkormányzatunk a véleményezési lehetőséget a Partnerek számára. E célból lakossági fórumot tartunk 2023. október 26-án, csütörtökön délután 14:00 órakor a Városháza tárgyalótermében.

A véleményezendő terv és a Környezeti vizsgálat anyaga elérhető az Önkormányzat Városfejlesztési Házában és a tervező következő web-oldalain:

http://ujleptekbt.hu/tervanyag/kistelek/folyamatban/2023_modositas/modositasi_terv.pdf

http://ujleptekbt.hu/tervanyag/kistelek/folyamatban/2023_modositas/kornyezeti_vizsgalat.pdf

Az észrevételeket, javaslatokat jelezni lehet 2023. november 2-a éjfélig elektronikusan a bozsanyi.ilona@kistelek.hu címre küldött levélben, vagy a Kistelek Városi Önkormányzat részére postai levélben eljuttatva (6760 Kistelek, Árpád utca 1-3.).       

Tájékoztatom Tisztelt Véleményező Partnereket, hogy a fent közölt linken elérhető tervanyaghoz kapcsolódnak Kistelek Város jelenleg hatályos, változás alá nem kerülő egyéb tervanyagai, melyek a tervező Új-Lépték Tervező Iroda www.ujleptekbt.hu honlapján a „Kistelek” „Hatályos tervanyag” alkönyvtárban megtalálhatók. Ide tartoznak például a jelenleg hatályos Településrendezési eszközök, valamint az „Egyéb tervanyagok” mappában a „Településfejlesztés” alkönyvtáron belül a Településfejlesztési koncepció és Integrált településfejlesztési stratégia. Ugyanitt olvasható a 2016. évi Megalapozó vizsgálat. A „Kistelek” „Folyamatban lévő tervanyag” alkönyvtárban megtalálhatók a 2022. évi alapterv alátámasztó anyagai és rajzi vizsgálatai, továbbá az építészeti és a régészeti örökségvédelmi hatástanulmány.

Nagy Sándor  - Polgármester

AJÁNLÓ