Kistelek város honlapja

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Elkészült a Keresztes Nagy Antal tér

A Helyi Érték Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület „Hagyományok és történelmi értékek megőrzése Kisteleken” című projektje 17.551.847 Ft támogatásban részesült a Vidékfejlesztési Program keretén belül. A pályázat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott.

A VP6-19.2.1-51-1-17 azonosító számú pályázati felhívás keretében a Kistelek, Rákóczi utca és Keresztes Nagy Antal utca által határolt tér (hrsz.: 2721/1) került kialakításra.

A projekt célja egyrészt egy olyan dísztér kialakítása, amely a településközpont parkosított és rendezett területeinek sorát növeli, ezzel lehetőséget biztosítva a térség hagyományaira építve tradicionális rendezvények, turisztikai attrakciók, kulturális és közösségi események megvalósítására, ezzel is hozzájárulva a kulturális és történeti értékek megóvásához és megőrzéséhez.

Másrészről pedig a tér a mellette elhelyezkedő református templomnak gyülekezési teret, a református hitéletben kiemelkedően teljesítő Keresztes Nagy Antal szobrának pedig méltó helyet ad. Kialakítása révén pedig térfalat alkot a Jókai utca felé már korábban megépített parkolók felé.

A kivitelezési munkák 2023. augusztus 1-én kezdődtek. A Piger Kft. a vállalt feladatokat (a terület beszintezése, földmunkák végzése, támfal létesítése, térburkolat lerakása, térvilágító, napelemes lámpák elhelyezése, pergolák elkészítése, növények ültetése) határidőre teljesítette.

A műszaki ellenőri tevékenységet Babos Tamás egyéni vállalkozó látta el.

A projekt záró rendezvényére, a tér hivatalos átadására 2023. november 12-én kerül sor.

Domonics János, elnök, Helyi Érték Vidékfejlesztése Közhasznú Egyesület

  

AJÁNLÓ